שואלים אותי בלי סוף מדוע כדאי ששחקני כדורגל ייסעו לשחק בליגת המכללות, הרי פה בארץ הם בליגות חצי מקצועניות מרוויחים קצת שקלים ״וחיים את החלום״.
קודם כל חשוב להבין, מה שמתאים לאחד לא בהכרח יתאים לאחר. ההזדמנות שטמונה בליגת המכללות מתייחסת למספר רבדים: לימודים (תואר ראשון/ שני), המשך משחק פעיל, חוויה ועוד..
איגוד הספורטאים סטודנטים בארה״ב הוקם אי שם בשנת 1906, אשר אוניברסיטאות בארה״ב הצטרפו לאיגוד והקימו קבוצות ספורט שמייצגות את האוניברסיטה במספר ענפים וכך מאפשרות לספורטאים את השילוב הנחשק במקום לוותר אחד על השני.
על פי מחקרים גיל 35 הינו הממוצע לפרישה ממשחק תחרותי, ומה אז?
מי שישכיל ויכין את עצמו ליום הבא, ירוויח בטווח הארוך, אך גם בטווח הקצר: כי שילוב לימודים בהחלט מוכיח את התרומה להתפתחות הקוגניטיבית במשחק ומחוץ לא.
בארה״ב יש לשחקנים אפשרות לחיות בקמפוס של האוניברסיטה, להשתמש במתקני הספורט האדירים, להנות מחדר אוכל שדואג לנו בכל היום ובכל השבוע, להעשיר את הידע שלהם והכי חשוב להמשיך להנות מהמשחק עצמו. אל כל הטוב הזה מצטרפת גולת הכותרת והנחשקת וזה מלגת ספורט.
הרי החלום האמריקאי שאנחנו רואים בסרטים בדרך כלל נראה רחוק לנו הישראלים- רחוק מידי מהמשפחה ללמוד בארה״ב, עלויות די מטורפות ובכלל הרבה פרוצדורה.
היתרון הגדול לספורטאים בליגת המכללות זה ההזדמנות להרוויח מלגות ספורט בעבור היכולת הספורטיבית שלהם, כך שתעזור לממן את החוויה בארה״ב, מלגות כאלה יכולות לכסות עד כ100% מהעלויות!
עבדנו עם שחקנים בעבר שקיבלנו מלגות מלאות שכיסו להם 60,000-75,000$ שנתי, למשך 4 שנים..תעשו את החישוב וזה אכן לא מעט כסף.
חזרה לשאלה הגדולה- אז מדוע ששחקני כדורגל ייסעו לליגת המכללות?
מי שחושב על היום שאחרי המשחק התחרותי, מי שרוצה לפתח לעצמו כישורים ייחודים, לפתח את עולמו, להכיר אנשים חדשים, לקבל תמיכה ומשאבים בכדי להצליח גם ככדורגלן וגם כסטודנט-
ליגת המכללות בארה״ב זה בדיוק המקום עבורכם.
בפרק הבא נדון קצת יותר בתהליך עצמו ואיך ניתן להשיג את מלגות הספורט...כדאי לחזור :)
Comments